Εδώ και 20 χρόνια περίπου ασχολούμαστε με το σκάκι, προπονώντας εκατοντάδες παιδιά σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Αυτή την εμπειρία της δώσαμε το σχήμα του βιβλίου. Για το περιεχόμενο χρησιμοποιήσαμε την ενέργεια που παίρναμε τόσα χρόνια από τους μαθητές μας, λίγη φαντασία και πολύ κόπο και τα δύο βιβλία μας έγιναν πραγματικότητα: "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι" και "Σκάκι και φαντασία".

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣ

Από τα πρώτα βήματα μας ως προπονητές, πρωταρχικός μας στόχος ήταν ο μαθητής να αγαπήσει το σκάκι.
Προτιμούσαμε να "θυσιάσουμε" τη σκακιστική εξέλιξη ενός μαθητή παρά να τον οδηγήσουμε στην πιεστική αναρρίχηση του σε ανώτερα σκακιστικά μονοπάτια.
Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) μαθητές μας αγάπησαν το σκάκι και όταν έγιναν φοιτητές αν και το είχαν αφήσει πιάνουν ευχάριστα μία σκακιέρα και απολαμβάνουν μία σκακιστική παρτίδα. Αυτό από μόνο του μας κάνει ευτυχισμένους γιατί επιβεβαιώνει τον αρχικό μας στόχο.
Στην προσπάθεια μας ανακαλύψαμε σιγά - σιγά διάφορα βοηθητικά προπονητικά "εργαλεία" όπως τις παιγνιώδεις δραστηριότητες, τις διαδημοτικές συναντήσεις, την επιβράβευση με κάποιο έπαθλο στο τέλος αυτών των μαθητών που δεν τα κατάφερναν στο σκάκι κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου