Εδώ και 20 χρόνια περίπου ασχολούμαστε με το σκάκι, προπονώντας εκατοντάδες παιδιά σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Αυτή την εμπειρία της δώσαμε το σχήμα του βιβλίου. Για το περιεχόμενο χρησιμοποιήσαμε την ενέργεια που παίρναμε τόσα χρόνια από τους μαθητές μας, λίγη φαντασία και πολύ κόπο και τα δύο βιβλία μας έγιναν πραγματικότητα: "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι" και "Σκάκι και φαντασία".

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

Από τα πρώτα μας βήματα ήμασταν υπέρμαχοι του μαζικού αθλητισμού.
Η πρόωρη ενασχόληση μας με σκακιστικές ομάδες στο Δήμο αναγνωρίστηκε από τον κ. Ζαχαριάδη, Δήμαρχο Τριανδρίας το 1985 και μας βοήθησε παρέχοντάς μας το χώρο και τη βοήθεια του Δήμου.
Στα πλαίσια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κάναμε μαθήματα σε μαθητές κυρίως Δημοτικού σχολείου πολλοί από τους οποίους επάνδρωσαν τις αγωνιστικές ομάδες μας.
Η σκακιστική πορεία του Δήμου όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά δέχτηκε ακόμη μεγαλύτερο εναγκαλισμό από τον νέο Δήμαρχο κ. Σερβετά που ανέλαβε το 2002.
Η μεγάλη προσέλευση μαθητών αλλά και οι επιτυχίες από τις ομάδες δημιούργησαν μία σκακιστική Τριανδρία πρότυπο στο Πανελλήνιο. Το σκάκι και η Τριανδρία -έννοιες συνυφασμένες πλέον- δεν μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορη την επόμενη Δήμαρχο κ. Δρίτσα, η οποία αναλαμβάνοντας το 2006, συνέχισε το έργο των προκατόχων της.
Στην Τριανδρία ο διαχωρισμός των μαθητών από τους αθλητές πάντα ήταν «δύσκολο έργο» με δεδομένο ότι υπήρχε φυσική συνέχεια από μαθητές κάποιος να συνεχίσει ως αθλητής.
Στα τμήματα των ακαδημιών όπου κάναμε προπονήσεις η Ειρήνη μέχρι το 2001 και ο Κώστας μέχρι το 2003 (σταμάτησαν λόγω διορισμού τους) η συμμετοχή των μαθητών ήταν:
ΕΤΟΣ
Μαθητές
1983-1998
Μη ηλεκτρονική καταγραφή 1-50 ανά έτος
1998
85
2000
114
2001
94
2002
87
2003
109

2 σχόλια: